Vronie 

 

Mijn naam is Vronie de Vreeze, sopraan, dirigent en zangdocent.


Na 13 jaar werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs heb ik in 2004 het lef gehad om het roer om te gooien en ben ik weer gaan studeren. Een muziekstudie aan de Schumannakademie. Ik volgde zanglessen bij Femke de Boer en Heleen Koele en behaalde in juni 2012 mijn bachelor of music.

Ik heb mijn hele leven gezongen. Bij het kinderkoor, het jongerenkoor, een close-harmony koor, het 'Jouster Kamerkoor', het 'Warnser Bach Ensemble' en vocaal ensemble 'Koarbizznizz'. Als soliste heb ik regelmatig meegewerkt aan concerten, zowel soloconcerten als ook met koren en muzikale ensembles. Sinds 2002 ben ik als cantrix actief in de katholieke kerken van de Sint Vitus Parochie te Leeuwarden. Naast kerkmuziek en klassieke muziek hou ik ook van lichte muziek. Ik heb gezongen in een aantal  openluchtvoorstellingen. 'De wraak van het Waadwiif', ter gelegenheid van 500 jaar het Bildt en ook 'Sware Grond', een  voorstelling  in het kader van het internationale jaar van de aardappel. Sinds 2023 ben ik onderdeel van Vox Numero, een klein vocaal ensemble, en dan ben ik ook nog eens een van de zangeressen van de band  'Plain Vanilla'. Kortom....uiteenlopende muzikale voorkeuren....'ik zou niet willen kiezen'. 

Sinds 2007 geef ik zanglessen. Ik doe dit bij mij thuis.

Ik ben dirigente van Swingkoor Burgum en leid, samen met Roaitske Slofstra, projectkoor Hit the Floor, waar we zingen combineren met dansen en toneel spelen.